Samyang komt met 8mm fisheye voor Fujifilm X-Pro1

jesse kraal 1654 0
Het Zuid-Koreaanse Samyang is druk bezig haar assortiment objectieven uit te breiden. Dat doen ze zonder met volledig nieuwe optische ontwerpen te komen. In plaats daarvan passen ze bestaande objectieven aan. Daardoor kunnen ze wel als eerste third party-fabrikant met een objectief voor de X-Pro1 komen.

In de laatste weken kwamen er diverse Samyang-objectieven voorbij, bestaande ontwerpen die aangepast zijn voor het maken van video. Ook de Fisheye 8mm f/2.8 is een bestaand ontwerp, waar de vatting van een Fujifilm X-Pro1 aan toegevoegd is. Dit kan betrekkelijk eenvoudig omdat Samyang haar objectieven niet voorziet van elektronische componenten. Zowel de scherpstelling als het instellen van het diafragma gaat handmatig.

349 dollar

Het mag dan een redelijk simpele ombouw zijn, het is wel het eerste objectief voor de X-Pro1 van een fabrikant anders dan Fujifilm. Geïntresseerden kunnen het objectief al bestellen, al betreft het nog een voorinschrijving. De prijs bedraagt 349 dollar.

Samyang
Een opengewerkte afbeelding van de Samyang 8mm voor Sony NEX en nu dus ook voor Fujifilm X-Pro1

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse