Samyang introduceert 50mm f/1.4 met autofocus

Samyang introduceert 50mm f/1.4 met autofocus

Jasper van Bladel 2855 0
Samyang introduceert vandaag het langverwachte eerste Samyang autofocus objectief voor Sony E mount mirrorless camera's met een Full-Frame sensor: de Samyang 50mm F1.4 AS IF UMC. Dit nieuwe 50mm is bedoeld voor fotografen die werken met de Sony E-vatting Full-Frame sensor camera’s uit de A7 serie. Deze introductie breidt het assortiment van Samyang foto objectieven uit van uitsluitend objectieven met handmatige scherpstelling naar autofocus objectieven.

Dit nieuwe objectief is het eerste autofocus objectief in meer dan 40 jaar Samyang-technologie. Uiteraard is het ook mogelijk om met het nieuwe objectief met de hand scherp te stellen. Deze nieuwe 50mm F/1.4 FE is compatibel met zowel fase als contrast detectie sensoren om snelle en nauwkeurige scherpstelling mogelijk te maken.

De lichtval is ontwikkeld gebaseerd op de unieke afstand tussen het glas en de sensor bij mirrorless  camera’s om zo optimale prestaties mogelijk te maken. Naast de compactheid van mirrorless objectieven is de 50mm F/1.4 FE compatibel met Full-Frame sensoren om de beste en scherpste opnamen voor fotografen te garanderen. In het objectief zijn asferische lenzen opgenomen om aberratie en onnodig licht dispersie te minimaliseren.

De nieuwe Samyang 50mm F1.4 AS IF UMC F1.4 zal vanaf augustus 2016 beschikbaar zijn. De adviesverkoopprijs incl. BTW bedraagt € 629,99. 

Meer info via www.transcontinenta.nl

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper