Samyang geeft 7.5mm f/3.5 fisheye voor MFT prijskaartje

jesse kraal 2946 0
Begin maart toonde Samyang een prototype van een 7.5mm fisheye-objectief voor Micro Four Thirds-camera's. Het kleine objectief komt half september op de markt, in twee kleuren, met prijskaartje van net geen driehonderd euro.

We lieten je in augustus al testfoto's zien, gemaakt met het 7.5mm f/3.5 UMC fisheye-objectief van de Koreaanse fabrikant Samyang. Daar kunnen we nu ook de prijs en de beschikbaarheid aan toevoegen. Het objectief ligt vanaf half september in de winkel. Je moet dan 299 euro meebrengen om eigenaar te worden van de Samyang 7.5mm f/3.5 fisheye. In navolging van Olympus heb je dan wel de keuze uit een zilver of een zwart exemplaar.

Samyang Fisheye

Het is niet het eerste fisheye-objectief speciaal voor MFT-camera's. Panasonic had al een 8mm f/3.5 fisheye. Je hebt verder nog keuze uit een fisheye-adapter voor de 14-42mm van Olympus of de Zuiko ED 8mm fisheye van datzelfde merk. Deze is wel voor de dslr's bedoeld en je hebt dus een adapter nodig om deze werkend te krijgen op je MFT-camera.

Samyang Fisheye

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse