Testfoto's en video: Samyang 50mm f/1.4

Samyang 50mm f/1.4 AS UMC testfoto's en video

Julian 3137 2
Samyang heeft een aantal testfoto's gepubliceerd die zijn geschoten met de nieuwe 50mm f/1.4 AS UMC. Ook is er een video te zien, gemaakt met de 50mm T1.5-variant op een Blackmagic Cinema Camera.

 De nieuwe 50mm van Samyang is er in twee uitvoeringen: de 50mm f/1.4 voor fotografen en de 50mm T1.5 voor filmmakers. De Koreaanse objectievenfabrikant heeft van beide objectieven testbeelden gepubliceerd.

Samyang 50mm f/1.4 AS UMC en V-DSLR T1.5 AS UMC
Links de Samyang 50mm f/1.4 AS UMC, rechts de V-DSLR T1.5-uitvoering

Samyang 50mm f/1.4 AS UMC testfoto's

Voor de testfoto's heeft Samyang de 50mm f/1.4 AS UMC op een Canon EOS 5D Mark II gezet. De foto's zijn in onderstaande slideshow te bekijken en in volledige resolutie te downloaden via de optie in het menu. Het is onbekend welke diafragma's Samyang heeft gebruikt, gezien er geen elektronische koppeling tussen de camera en het objectief bestaat wordt het diafragma niet getoond in de exif-informatie.

Gezien de kleine scherptediepte, lage iso-waarde en snelle sluitertijden vermoeden we dat de foto's met volledig open diafragma zijn geschoten. De foto's geven je een goede eerste indruk wat betreft de scherpte en bokeh van het nieuwe objectief.

Samyang V-DSLR 50mm T1.5 AS UMC

Ook heeft Samyang een video gepubliceerd, geschoten met de V-DSLR 50mm T1.5. Samyang heeft een BlackMagic Cinema Camera gebruikt. Deze heeft een relatief kleine sensor met cropfactor van 2,4x, waardoor het 50mm-objectief zich gedraagt als een 120mm in kleinbeeldequivalent.

Update (2 september): Samyang heeft een nieuwe video gepubliceerd, dit maal geschoten met de 5D Mark III, zodat al het glas gebruikt wordt:

De Samyang V-DSLR 50mm T1.5 AS UMC is half september verkrijgbaar voor een adviesprijs van 499 euro.

afbeelding van Luuk

Prima beeldkwaliteit, goede bouwkwaliteit, diafragma op de lens instelbaar... God het kan nog steeds..... Prachtig ding.

afbeelding van Axel Mecklenfeld

Mooi objectief! En niet duur!