Samyang 12mm f/2 NCS gaat 359 euro kosten

Julian 1434 0
Kortgeleden kondigde Samyang een 12mm f/2.0 voor compacte systeemcamera's aan. Het objectief wordt al snel op de markt verwacht, importeur Disnet wist ons ook al de adviesprijs te melden. De lichtsterke groothoek komt voor 359 euro in de winkels te liggen.

We zijn benieuwd naar de prestaties van de Samyang 12mm f/2 NCS, want het prijskaartje van 359 euro is behoorlijk aantrekkelijk. Het objectief is geschikt voor compacte systeemcamera's met aps-c-sensor en eigenlijk is de Zeiss Touit 12mm f/2.8 (voor Sony E- en Fujifilm X-vatting) de enige directe concurrent. Dat objectief presteert uitstekend, maar heeft een fors hoger prijskaartje.

Samyang's 12mm f/2.0 is een stop lichtsterker en veel goedkoper. Wel moet je het met handmatige focus doen, de Zeiss Touit is voorzien van autofocus. Samyang brengt de 12mm f/2.0 uit met diverse vattingen: EF M, Fujifilm X, Sony E, Micro Four Thirds en Samsung NX. Volgens importeur Disnet is het objectief binnen enkele weken verkrijgbaar.

Samyang 12mm f/2 NCS CS

Prijsverlagingen

Importeur Disnet wist ons op de Professional Imaging ook te vertellen dat Samyang de prijzen van diverse objectieven heeft verlaagd. Dat is te zien op de website van de importeur, zo kost de Samyang 16mm f/2.0 nu bijvoorbeeld 415 euro (was 449 euro). Ook de Samyang T-S 24mm f/3.5 heeft nu een langere adviesprijs: 889 euro.