Samsung zet in op compacte systeemcamera's

Jasper van Bladel 3207 0
Samsung wil meer de nadruk gaan leggen op haar compacte systeemcamera's. De fabrikant wil in 2015 de grootste systeemcamerafabrikant van de wereld zijn. De productie van traditionele compactcamera's wordt afgebouwd.

De markt voor compacte systeemcamera's groeit hard. Volgens marktonderzoeker IDC zullen er dit jaar 6,43 miljoen csc's verkocht worden, een groei van zestig procent. Doordat cameratelefoons qua prestaties en kwaliteit steeds dichter in de buurt komen bij de traditionele compactcamera, ziet Samsung daar minder ruimte voor. De fabrikant gaat de productie van compacts dan ook geleidelijk afbouwen en gaat de nadruk leggen op haar compacte systeemcamera's.

Momenteel is Samsung al bezig een fabriek in China waar compactcamera's gemaakt worden gereed te maken voor de productie van compacte systeemcamera's.


Het huidige systeemcamera-assortiment van Samsung 

Van vijf naar twintig procent

Samsung heeft nu al een assortiment met dit soort camera's. In de toekomst zullen de NX20, NX210 en NX1000 dus meer familie krijgen. Op dit moment heeft Samsung een marktaandeel van vijf procent in de systeemcameramarkt, dat moet meer dan twintig procent worden.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper