Samsung voegt cameradivisie samen met mobiele divisie

jesse kraal 959 0
Samsung heeft grootse plannen, in 2015 wil het marktleider zijn in compacte systeemcamera's. Om dat doel te bereiken voegt de Koreaanse technologiegigant de afdelingen verantwoordelijk voor smartphones en tablets en die voor camera's samen.

Het is geen geheim dat de smartphone flink knaagt aan het marktaandeel van met name compactcamera's. Samsung wil dan ook vol gaan inzetten op systeemcamera's en heeft zich als doel gesteld in 2015 marktleider te zijn. Op het gebied van smartphones zijn ze dat nu al en die positie willen ze uiteraard houden. Dat gaan ze onder meer doen door de afdeling Digital Imaging en Wireless samen te voegen.

Smartphones

Samsung wil haar smartphones onderscheidender maken en wil daar onder andere know-how van de Digital Imaging-divisie voor gebruiken. Momenteel gebruik Samsung vooral cameramodules van concurrent Sony, het lijkt voor de hand te liggen dat we steeds meer eigen fabrikaat modules in de Galaxy's zullen aantreffen. Andersom moet de kennis die bij de Wireless-divisie aanwezig is, helpen om het ambitieuze doel marktleider op gebied van compacte systeemcamera's te worden te realiseren.

Meer Galaxy-camera's

Momenteel zijn er al diverse samenwerkingen tussen beide divisies op de markt. Zo zijn er de Galaxy NX, Galaxy Camera en Galaxy S4 Zoom, respectievelijk een systeemcamera en compactcamera en een smartphone met volwaardige cameramodule, draaiend op Android. In de nabije toekomst kunnen we waarschijnlijk meer van dit soort combinaties verwachten.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse