Samsung: veel show om niks

Julian 440 0
Van Samsung ontvingen we een uitnodiging om maandag een rondleiding te genieten op de stand van de Koreaanse camerafabrikant. Benieuwd naar wat de makers van onder andere de GX-20 spiegelreflex (en een hele buts aan compactcamera's) voor ons in petto hadden, togen we naar de stand.

Bij gebrek aan nieuwe producten besloot Samsung de truukendoos maar open te trekken en uit te pakken met een heuse show. Hierin verkondigde een fotograaf/presentator luidruchtig, met veel armgebaar, hoe fantastisch de GX-20 wel niet is. Inderdaad, een leuke camera, maar simpelweg oud nieuws. De modellen, de een nog absurder uitgedost dan de ander konden daar ook weinig aan veranderen.


Intussen konden de aanwezige journalisten het complete Samsung-arsenaal botvieren op de act. Is de concurrentie hier inspiratie op aan het doen voor de volgende Photokina, of hebben we te maken met een fan-boy...?

Nieuwe compact
Is er dan echt geen nieuws van Samsung? Nouja, de nieuwe HZ1 compact met 10x zoom welke begint bij 24mm is wellicht aardig, maar verder dan een persbericht kwam Samsung ook niet. De camera is nog niet te zien.

Draadloos USB
Ook liet Samsung een nieuw snufje zien, een draadloze USB adapter. Leuk, maar hij werkt helaas alleen met een speciale 'Samsung-USB' aansluiting. Het apparaatje zet je foto's draadloos over van camera naar computer en werkt in een straal van 10 meter. Volgens de maker veel sneller dan huidige WIFI oplossingen. Of het daadwerkelijk op de markt komt en wanneer is nog maar de vraag. Als we de woordvoerder van het betreffende product moeten geloven (Samsung's eigen productmanager was hierin wat terughoudender) zou de gadget begin 2009 verschijnen en zo'n 50 dollar gaan kosten.


Jammergenoeg liet Samsung niets los over het compacte camerasysteem met grote beeldsensor. Alles wat we daar van weten is dat we het pas in 2010 kunnen verwachten. Heeft Samsung in ieder geval iets leuks voor de volgende Photokina....