'Samsung Photo Frames meer dan fotolijstjes'

Redactie 522 0
De nieuwe Samsung Photo Frames zijn meer dan een fotolijstje, meldt Samsung. Het zijn fotolijstjes, jukebox en pc-monitor in

Je beste foto's bekijk je het beeldscherm van je pc of druk je af op papier, of laat je misschien wel in een echt fotoboek verwerken. Vrij nieuw is de mogelijkheid je foto's te bewonderen op een digitaal fotolijstje. Feitelijk een mini-lcd-schermpje, die dankzij enige logica aan boord zelfstandig foto's kan presenteren (zonder pc).
Samsung Electronics introduceert 8 inch (19 cm) formaat 'Photo Frames' die méér zijn dan een digitaal fotolijstje. Het zijn mini-monitoren voor het bekijken van foto’s, websites, video’s en het beluisteren van mp3’s en dat - volgens Samsung - in de hoogste kwaliteit.

Draadloos
Model SPF-83V kan in een draadloos netwerk worden opgenomen; het heeft een WiFi-antenne aan boord. Model SPF-83H heeft alleen een usb-aansluiting - en kan dus alleen dus via een kabel van nieuwe multimediabestanden worden voorzien.
Model SPF-83V kan ook draadloos communiceren met een digitale camera met WiFi aan boord; daar komt dus helemaal geen pc meer aan te pas. Er zijn echter nog maar weinig fototoestellen met zo'n draadloze connector aan boord.

Diashow
Uiteraard beschikken beide modellen over een diashowstand om de foto's achterelkaar af te spelen. Maar interactief, op afroep, kan ook. Ook video's kunnen ze afspelen. Merkloze fotolijsten hebben daar vaak problemen mee, of bieden deze feature helemaal niet. De 8 inch Photo Frames hebben overigens een ingebouwde speaker maar ook een speakeruitgang. Daar kan ook de ingebouwde mediaspeler van profiteren bij het afspelen van mp3-verzamelingen. Uniek - voor een digitale fotolijstje -  is dat is dat je via een usb-verbinding (naar de pc) ook websites kunt bekijken.
De resolutie op beide schermen bedraagt 800 x 600 pixels en de helderheid is 200 cd/m2. Ze bieden volgens Samsung een goede weergave vanuit elke kijkhoek.

Geheugen
Het interne geheugen bedraagt 128 MB (SPF-83H) en 64 MB (SPF-83V). Dit kan worden uitgebreid via een geheugenkaartje, wat meteen een handige methode is om de laatsgeschoten beelden snel even te bekijken. De meeste formaten kaartjes worden ondersteund.
________

Prijs incl. btw: € 189,- (Photo Frame SPF-83H) en € 269,- (Photo Frame SPF-83V) | Info: www.samsung.nl

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie