Samsung patenteert contactlens met ingebouwde camera

Samsung patenteert contactlens met ingebouwde camera

Jasper van Bladel 2142 0
Foto’s maken direct vanuit je oog, dat lijkt iets dat je in films ziet. Toch kan het in de toekomst echt als het aan Samsung ligt. Dat merk heeft patent aangevraagd op een lenscamera die je bedient door te knipperen met je oog.

De lenscamera zal het mogelijk maken om direct vanuit je oog te fotograferen. En dat redelijk onopvallend, we knipperen immers sowieso regelmatig met onze ogen. Dit kon overigens ook al met de Google Glass, maar die nogal aanwezige bril maakte het fotograferen zeker niet onopvallend.

De gemaakte foto uit de Samsung-oogcamera wordt doorgestuurd naar een smartphone of tablet, waarmee je het beeld vervolgens kunt delen. De camerafunctie is een onderdeel van een nieuw ontwikkeld augmented reality-systeem, dat beelden direct op het oog projecteert. Dit levert een scherper beeld op, in plaats van op een wat verder van je ogen afstaand brillenglas als bij de Google Glass.

Onduidelijk

Wanneer en of we deze techniek ooit echt in onze ogen terug gaan vinden, is nog niet duidelijk. Voor nu blijft het bij een geregistreerd patent. In april 2014 registreerde Google een soortgelijk patent, maar de mogelijkheid om met een oogwenk een foto te nemen, maakte daar geen onderdeel van uit.

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper