'Samsung ontwikkelt full-frame cmos-sensor'

Redactie 606 0
Het Engelse Amateur Photographer Magazine meldt dat een van haar schrijvers informatie los heeft weten te peuteren over een in ontwikkeling zijnde full-frame cmos-sensor door Samsung. De sensor zou terecht moeten komen in een topmodel van Samsung.

De woorden zouden tijdens een informeel gesorek met een topman van Samsung in thuisland Korea gevallen zijn. Kyong-Kook Shin, assistent manager voor Samsung's digitale camera marketing planning, suggereerde dat het bedrijf bezig is met de ontwikkeling van een full-frame cmos-beeldsensor. Momenteel zou de sensor nog in de schetsfase verkeren en is het nog zeer onduidelijk wanneer de beeldsensor daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. Naar het schijnt heeft Samsung eind vorig jaar een 'geheim team' opgericht in haar hoofdkantoor te Suwon, om onderzoek te doen naar een professionele DSLR.

Samsung werkt nauw samen met Pentax op gebied van spiegelreflexcamera's. Zo was de eerste DSLR van Samsung, de GX-10 vrijwel identiek aan de Pentax K10D. Ook de nieuwe Pentax K20D en de Samsung GX-20 zijn op enkele details na hetzelfde. Ze maken beiden gebruik van een door Samsung ontwikkelde 14,6-megapixel cmos-beeldsensor (in APS-C formaat). Tijdens het gesprek werd nog eens benadrukt dat de samenwerking met Pentax voort blijft gaan. Het is dus niet geheel onwaarschijnlijk dat ook Pentax een full-frame topmodel op haar verlanglijstje heeft staan.

Bij navraag van Amateur Photographer aan het kantoor van Samsung in het Verenigd Koninkrijk bleef het antwoord onduidelijk. Commercieel directeur Robert King had er het volgende over te zeggen: "Samsung blijft investeren in R&D in deze belangrijke sector. Verder commentaar over in ontwikkeling zijnde producten kunnen wij niet geven op dit moment."

Voorlopig blijft het dus bij geruchten, maar het lijkt meer een kwestie van 'wanneer' dan, 'of' het überhaupt gaat gebeuren. Canon en Nikon hebben beiden al een full-frame DSLR in het assortiment. Sony wind er geen doekjes om dat haar cameradivisie bezig is met de ontwikkeling ervan. Sony zegt haar full-frame 24-megapixel topmodel in september dit jaar te presenteren.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie