Samsung NX200 krijgt waarschijnlijk 20-megapixel sensor

jesse kraal 1915 0
Samsung komt binnenkort met een nieuwe compacte systeemcamera. Deze NX200 krijgt waarschijnlijk een 20-megapixelsensor, tenminste, als we de uitgelekte testfoto's mogen geloven.

Op de Japanse website slrclub zijn een aantal testfoto's verschenen die naar verluid gemaakt zijn met de Samsung NX200. De beelden hebben volgens de exif-informatie een resolutie van 3648 x 5472 pixels, wat neerkomt op een 20-megapixelresolutie.

We zien een aantal foto's gemaakt op 100 iso en een foto gemaakt met een gevoeligheid van 3200 iso.  De beeldkwaliteit lijkt in orde, al is het lastig om een goed oordeel te geven omdat we geen beelden in volledige resolutie hebben. Ook weten we niet onder welke omstandigheden en met welke instellingen de foto's tot stand kwamen.

Hoe de NX200 eruit gaat zien is nog niet bekend, op het net circuleert een gephotoshopte afbeelding maar het is niet duidelijk waar de maker zijn afbeelding op gebaseerd heeft. Wel heeft Samsung eerder dit jaar een roadmap laten zien en enkele mock-ups.

Samsung Protypes

Rechts in beeld zien we een camera die qua ontwerp lijkt op de NX100, maar een groter -aanraakgevoelig?- scherm lijkt te hebben. Dit zou een mogelijke studie voor een NX200 kunnen zijn, het kan ook gaan om een oud prototype voor de NX100.

Op de roadmap zien we dat er naast de huidige NX11 en NX100 en hun opvolgers ook nog een nieuwe lijn in de planning zit. Deze camera moet meer gericht zijn op de gevorderde fotograaf en zal dan waarschijnlijk concurreren met camera's als de Sony NEX-7 en de Fujifilm X100.

Samsung Roadmap

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse