Samsung NX11: de perfecte foto binnen handbereik

Redactie 1561 0
Samsung heeft met de NX11 een toonaangevende spiegelloze systeemcamera aan haar NX-cameralijn toegevoegd. De compact is als opvolger van de NX10 standaard uitgerust met de i-Function lens, die afgelopen jaar op de NX100 is geïntroduceerd.

Advertorial

De Samsung NX11 is er met een 18-55mm i-Function-objectief en twee nieuwe i-Function lenzen: een 20mm pancake-objectief en een 20-55mm zoom silver color-objectief. Met de i-Function lens heeft elke fotograaf de perfecte foto binnen handbereik, doordat de bediening van de camera heel eenvoudig is.

I-Function lens

De gemiddelde cameragebruiker draait zijn hand om de lens als hij de camera vasthoudt. Met de i-Function lens kun je deze linkerhand gebruiken om de settings te veranderen op de intuïtieve i-Function lens. Hierbij kun je de camera volgens de fabrikant dus gewoon gericht houden op het te fotograferen object. Door de i-Function knop en de ring op de lens te gebruiken, schakel je tussen veelgebruikte instellingen zoals sluitertijd, diafragma, witbalans en ISO-waarde. Dit maakt het configureren van de camera tijdens het fotograferen heel eenvoudig.


Aps-c sensor

Door een aanpassing aan het ontwerp van de grip ligt de NX11 comfortabeler in de hand tijdens het fotograferen. Dat maakt de compact erg gebruiksvriendelijk. De ´lens priority mode´ vereenvoudigt het zoeken naar de beste modus voor elke lens. In de panorama-modus maakt de gebruiker met één ´slepende´-beweging een landschaps- of groepsfoto. Net zoals de NX10 heeft de NX11 de beste aps-c sensor in zijn klasse voor een kwalitatief hoogwaardige beeldkwaliteit. De aps-c sensor is groter dan Micro 4/3 en levert daardoor een betere beeldkwaliteit.


Amoled display

Naast de ingebouwde flitser en elektronische vga (640x480) zoeker, heeft de NX11 een 3-inch amoled lcd-display. Dit display vermindert de schittering van zonlicht, waardoor je alle beelden onder alle lichtomstandigheden direct op de camera kunt bekijken, stelt Samsung, zelfs in de zon. Via de verbeterde kleurreproductie kun je een levendiger en helderder beeld creëren. Met de NX11 kun je daarnaast hoogwaardige video´s in high-definition schieten. Dankzij de grote aps-c sensor kan de NX11 ook opnamen met ondiepe scherptediepte maken.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie