Samsung NX100

Redactie 1185 0
Waar Samsung met de NX10 richtte op gevorderde gebruikers, is de NX100 meer gericht op het grote publiek. De camera is kleiner en gebruiksvriendelijker, maar in veel andere opzichten gelijk aan zijn grotere broer.

Advertorial

Zo krijg je bij de NX100 een uitstekende 3-inch amoled-scherm en 14.6-megapixel cmos-sensor. De beeldkwaliteit is hoog, al is de wat oudere sensor van Samsung inmiddels voorbij gestreefd op gebied van ruisprestaties door de concurrentie. Met het nieuwe bedieningsconcept gebruik je de scherpstelring op het objectief als instelwiel, een goede vondst wat je ook daadwerkelijk snelheidswinst en gemak oplevert als je regelmatig instellingen aanpast.

De Samsung NX100 kreeg van ons een 8.0 als rapportcijfer en verdiende daarmee een Goed Award. De camera is te koop voor een adviesprijs van 599 euro, inclusief 20-50mm objectief.

Samsung heeft een reclamefilmpje opgenomen ter promotie van de NX100. Het filmpje is geschoten in Rotterdam en wordt in verschillende landen overal ter wereld uitgezonden. Het model is Isis du Jour, een Nederlandse ontwerpster van tassen en juwelen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie