Samsung NX Achromatic met zwart-witsensor op komst?

Julian 1733 0
Volgens geruchten komt Samsung met een speciale uitvoering van de NX300M. Het toestel, dat vermoedelijk als de Samsung NX Achromatic door het leven gaat, krijgt een zwart-witsensor en een metalen behuizing.

Net als de Samsung NX300M zal de NX Achromatic voorzien worden van een 20,3-megapixel aps-c-sensor volgens PhotoRumors. In het nieuwe model wordt het kleurenfilter voor de bayersensor weggelaten, waardoor de camera enkel in zwart-witfoto's maken maken.

Leica paste dezelfde truc toe bij de M Monochrom. Het weglaten van de kleurfilters voor een bayersensor levert scherpere zwart-witfoto's op dan wanneer je met een 'kleurensensor' zwart-witfoto's maakt.

Naast een aangepaste sensor krijgt de camera mogelijk een aangepaste metalen behuizing. De verwachting is dat Samsung de NX Achromatic bundelt met een of twee pancake-objectieven.

Samsung NX300 - Achromatic
De huidige Samsung NX300M, binnenkort met zwart-witsensor?

Limited Edition?

Volgens de geruchten is het nog niet duidelijk of het om een speciale editie gaat die selectief wordt uitgebracht, of dat het om een wereldwijde introductie gaat. Wanneer de NX Achromatic verschijnt is nog niet bekend.