Samsung kondigt NX300 systeemcamera aan

Raymond 2075 0
Samsung heeft de NX300 systeemcamera aangekondigd. Meest opvallende eigenschap van de opvolger van de NX210 is de sensor, deze beschikt over autofocussensoren op de sensor.

De sensor beschikt net als zijn voorganger over 20,3 megapixels. De autofocuspunten op deze sensor moet snelle scherpstelling mogelijk maken op basis van fase- en contrastdetectie.

Ook heeft de NX300 als eerste in de NX-lijn een kantelbaar aanraakscherm gekregen. Je kunt het scherm volledig naar boven kantelen, zodat je gemakkelijk van bovenaf naar je zoekerbeeld kunt kijken. De diameter is gegroeid van 3 naar 3,31 inch en de resolutie is verhoogd naar 800 x 400 beeldpunten.

De maximale iso-waarde is opgeschroefd van 12.800 naar 26.500. De minimale sluitertijd bedraagt nu 1/6000 seconde en in burst schiet de camera 9 beelden per seconde.

De behuizing is voorzien van een materiaal dat de grip moet verbeteren. Ook heeft Samsung enkele wijzigingen aangebracht in de bediening van het toestel. Zo kun je nu met je duim snel schakelen naar de filmmodus, terwijl deze stand van de modusknop is verwijderd.

45mm 1.8

Naast de NX300 heeft Samsung ook een nieuw objectief voor de NX-serie aangekondigd, de 45mm f/1.8. Deze is ook geschikt voor het maken van 3D-opnames. Volgens de fabrikant is dit het eerste objectief met één enkele lenselement aan de voorkant.

De Samsung NX300 is in de kleuren zwart en wit vanaf april in Nederland verkrijgbaar. De verkoopadviesprijs bedraagt € 799,-, incl. btw. De prijs van het nieuwe objectief is nog niet bekend.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond