Samsung komt met oled-fotolijstje

Julian 1936 0
Samsung heeft de 700Z geïntroduceerd. De digitale fotolijst maakt gebruik van oled-techniek en levert daardoor betere beeldkwaliteit dan vergelijkbare lcd-displays. Het 7-inch scherm heeft een resolutie van 1024x600 pixels.

Het paradepaardje onder de fotolijsten werd getoond op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Het scherm maakt gebruik van een zeer dun paneel en kan door middel van een usb-kabel ook als tweede monitor gebruikt worden. Samsung belooft heldere beelden met groot contrast, door gebruik van een 7-inch amoled-scherm. De resolutie bedraagt 1024x600 pixels, wat ongeveer overeenkomt met een 16:9-breedbeeldverhouding. Om foto’s beeldvullend te tonen zal dus gecropt moeten worden. De 700Z beschikt over 4GB intern geheugen en kan via Bluetooth benaderd worden. 

Voordelen

Oled heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele lcd-techniek. Zo is er geen achtergrondverlichting (backlight) nodig. Oled-schermen verbruiken dus minder stroom en betere zwartwaarden en contrast zijn mogelijk. Het oled-materiaal zendt zelf licht uit, daardoor is de inkijkhoek veel groter dan bij de lcd-techniek. Het nadeel zit hem voornamelijk in de hoge prijs. De Samsung 700Z fotolijst krijgt een adviesprijs van 300 dollar en is vanaf maart verkrijgbaar.