Samsung komt met 12-megapixel ‘telefooncamera’

Julian 617 0
Samsung heeft in Korea de Amoled12 geïntroduceerd. De telefoon beschikt over een 12-megapixelcamera met 3x optische zoom. Ook het uiterlijk doet meer denken aan een camera dan een telefoon.

12-megapixel cameratelefoons zijn niets nieuws, zo heeft ook Samsung al de Pixon12 in het assortiment. De nieuwe Amoled12 (SCH-W880) lijkt echter meer een telefooncamera: Een fototoestel met ingebouwde telefoon.

De telefoon komt in oktober in Korea op de markt. Samsung verkoopt het toestel daar onder haar merknaam Anycall. Het 3.3-inch display telt 800x480 pixels en maakt gebruik van Amoled-technologie. Het scherm kan gebruikt worden om autofocus te activeren. Het toestel fotografeert niet alleen in hoge resolutie, ook is een 720P hd-filmfunctie aanwezig die 30 beelden per seconde vastlegt. Het exacte zoombereik en specificaties van de sensor worden niet vermeld in de vrijgegeven informatie.

De Amoled12 biedt ondersteuning voor Europese netwerken, maar of het toestel hier ook daadwerkelijk op de markt komt is niet bekend.