Samsung introduceert twee nieuwe compactcamera's

Raymond 678 0
Samsung heeft twee nieuwe compactcamera's geïntroduceerd. De PL55 en PL70 beschikken over een 12,2 megapixel ccd-sensor en 5x optische zoom.

De PL70 komt met een 28mm groothoekobjectief, terwijl de PL55 is uitgerust met een 35mm standaardobjectief. Beide beschikken over beeldstabilisatie, waar de PL70 nog iets verder gaat met Dual Image Stabilisation, een combinatie van digitale en optische stabilisatie.

De LCD-scherm van de PL70 meet 3 inch. Die van de PL55 blijft steken op 2,7 inch. Beide camera's beschikken over de Samsung Smart Auto-functie, waarmee je automatisch kunt schakelen tussen 11 verschillende scènemodi. De PL70 beschikt daarnaast over een 720p-filmfunctie. De SL502 kan ook filmen, maar doet dit in een resolutie van 640x480 pixels.

Beide camera's  beschikken over gezichtsherkenning. De PL55 en PL70 zijn vanaf augustus verkrijgbaar in de kleuren rood, roze, zwart en zilver tegen een Amerikaanse adviesprijs van respectievelijk $149 en $229. Nederlandse adviesprijzen zijn nog niet bekend.


afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond