Samsung geeft ontwikkelaars toegang tot Milk VR-api

Samsung geeft ontwikkelaars toegang tot Milk VR-api

PieterMolenaar 911 0
Samsung is van plan om het voor makers van vr-camera's eenvoudiger te maken om virtual reality-content te uploaden naar zijn Milk VR-dienst. Samsung gaat daarvoor waarschijnlijk een api vrijgeven. Dat blijkt uit het programma voor de Samsung Developer Conference.

Samsung houdt zijn Samsung Developer Conference van 27 tot en met 28 april in San Francisco. Eén van de sessies bij dat evenement heeft als titel 'Integrating your 360 Camera with the MilkVR Service' en bij de beschrijving van die sessie wordt rechtstreeks gesproken over het opstellen van de Milk VR-api voor externe ontwikkelaars. Daarmee zouden makers van vr-camera's een app kunnen ontwikkelen waarmee vr-video's direct geüpload kunnen worden naar de Milk VR-contentsite. Samsung zou de dienst volgens Variety willen positioneren als hub voor dergelijke videocontent.

Milk VR

Milk VR was oorspronkelijk bedoeld als verzamelplaats om eenvoudig virtual reality-content te bekijken met behulp van de Samsung Gear VR-bril, maar Samsung dicht de dienst nu een belangrijker rol toe. Dat blijkt volgens Variety ook uit het feit dat Samsung een vacature geplaatst heeft voor een 'Director of Monetization (Mobile Virtual Reality)'. Die zou onder meer een verdienmodel moeten uitdokteren voor de virtual reality-diensten van het bedrijf. Op dit moment is de Milk VR-dienst nog reclamevrij.

Andere sessies

Samsung heeft nog een aantal andere, interessante sessies met betrekking tot virtual reality gepland. Zo wordt bij een sessie tips gegeven om een spel geschikt te maken voor vr, spreekt een ander over het verrijken van technische apps met alternate reality en gaat een sessie over vr-storytelling. Uiteraard komt ook het ontwikkelen van apps voor de Gear VR-headset uitgebreid aan bod. Duidelijk is in ieder geval dat vr de rode draad vormt bij de 2016-editie van de Samsung Developers Conference.