Samsung geeft MV800 'flip-out' display

Julian 1947 0
Samsung komt met de MultiView MV800. De compactcamera krijgt een nieuw soort uitklapscherm: een 3-inch touchscreen dat naar boven geklapt kan worden en is voorzien van een tweede sluiterknop.

De afgelopen jaren bracht Samsung een aantal '2View'-camera's uit. Compactcamera's met een tweede schermpje op de voorkant van de camera. Handig om bijvoorbeeld zelfportretten te maken. Met de MV800 borduurt Samsung voort op dat concept, maar de fabrikant kiest voor een nieuwe aanpak.

In tegenstelling tot de 2View-camera's heeft de MV800 slechts één lcd. Aan de bovenkant van de camera zit een scharnier waarmee je het scherm naar boven kunt klappen, zodat je toch jezelf in beeld kunt krijgen. Naast het scherm is een tweede sluiterknop geplaatst zodat je de camera ook via de voorkant kunt bedienen.

Specificaties

Samsung belooft eenvoudige bediening met de Smart Touch 3.0-interface. Je kunt met je vingers door de menu's scrollen. Het 3-inch touchscreen heeft een relatief lage resolutie van 428x240 pixels.

In de camera vind je een 16.2-megapixel ccd-sensor met iso-bereik van 80 tot 3200. De MV800 heeft 5x optische zoom met bereik van 26 tot 130mm. Filmen kan in 720p-resolutie in mpeg4-formaat.

Story Board Maker

Samsung geeft de MV800 ook een 'Story Board Maker'. Met de functie kun je zelf een storyboard voorbereiden door een lay-out te selecteren en je foto's in een bepaalde volgorde de plaatsen.

De Samsung MultiView MV800 is verkrijgbaar vanaf oktober voor een adviesverkoopprijs van 279 euro.

Samsung MV800