Samsung geeft code Galaxy Camera vrij

jesse kraal 2289 0
In de Android-wereld is het vrij gebruikelijk dat fabrikanten de code vrijgeven waarmee ontwikkelaars de werking van de telefoon kunnen analyseren en aanpassen. In de camera-branche is dit nog nooit gebeurt. Tot nu dan, want Samsung heeft de zogenaamde kernel-bestanden van de Galaxy Camera vrijgegeven.

De grootste vraag die reist nu ontwikkelaars aan de slag kunnen met de code van de Galaxy Camera, is of het mogelijk is te bellen met het toestel. Op ontwikkelaarsforum xda zijn de meningen verdeeld. Volgens sommigen moet dit zeker mogelijk zijn, anderen betwijfelen dit. We vermoeden dat er in ieder geval een aantal knappe koppen nachten lang gaan programmeren om het te proberen.

Samsung heeft de Galaxy Camera voorzien van zowel een speaker als een microfoon en ook een simkaart is aanwezig, dus theoretisch is de hardware geschikt. Omdat het er wellicht een beetje vreemd uitziet als je met een camera aan je oor staat te bellen, kun je ook een bluetooth-headset gebruiken. Kun je niet wachten, dan kun je nu al met VoIP-programma's als Skype en Google Talk telefoontjes plegen met de Galaxy Camera.

Zelf hacken

Als je kaas hebt gegeten van eentjes en nulletjes, dan kun je ook zelf aan de slag met de code. Deze is te vinden op het speciale open source-gedeelte van Samsung's website. Grappig detail is dat de Galaxy Camera (EK-GC100) staat aangemerkt als 'mobiele telefoon'.

Galaxy Camera

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse