Samsung Camera

Redactie 430 0
De Russische Energia Space Coorporation heeft twee Samsung camera

Twee Samsungcamera’s hebben het predikaat “outer space digital camera” ontvangen van Energia (ontwikkelaar van de Soyuz raket). Om hiervoor in aanmerking te komen hebben de camera’s een flink aantal testen moeten doorstaan. Het testen begon in februari 2007 en heeft ruim een jaar geduurd. De camera’s ondergingen intense schok en vibratietesten die de raketlancering nabootsen. Ook is gelet op elektromagnetische straling, wat eventueel nadelige gevolgen zou kunnen hebben voor de ruimtevaartuigen.

Het is onduidelijk om welke modellen het precies gaat. Al lijkt het er sterk op dat de spiegelreflex de Samsung GX-10 betreft, dit was in februari 2007 immers de enige Samsung spiegelreflex op de markt. De andere camera betreft een onbekende compact uit de NV serie. Volgens Samsung is het de eerste digitale compactcamera die in de ruimte gebruikt gaat worden.

Op 8 april zullen de camera’s gelanceerd worden, tesamen met de 1e Koreaanse astronaut Soyeon Lee, in de Soyuz raket. Ze worden vervolgens afgeleverd in het internationale ruimtestation ISS, waar Russische wetenschappers er gebruik van kunnen maken.

Tien dagen lang zal het dagelijkse leven in het ruimtestation vastgelegd worden. Ook zullen de capaciteiten van de camera’s zeven dagen lang op de proef gesteld worden "outer space".

Wij zijn alvast benieuwd naar de beelden.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie