Samsung bouwt wifi in ST80

Redactie 533 0
In september brengt Samsung de ST80 op de markt, een compactcamera voorzien van wifi, waardoor je gemaakte foto's en video's direct kunnen uploaden of e-mailen. Ook naar een tv of digitale fotolijst, met dank aan de dnla-funtionaliteit.

De camera wordt uitgerust met een 3-inch aanraakscherm met 230,000 beeldpunten en een ongestabiliseerd 3x zoomobjectief. Samsung heeft de camera niet voorzien van echte groothoekcapaciteit; de ST80 komt namelijk niet verder dan 35-114mm. De 14,2 megapixel compact biedt echter wel 720p-filmresolutie met 30 fps in H.264-formaat en gratis toegang tot draadloze hotspots van Boingo.

Dnla

Naast ingebouwde wifi beschikt de camera ook over dnla-functionaliteit. Hiermee kunnen - zonder tussenkomst van een ander apparaat - gemaakte foto's en video's direct op een tv of digitale fotolijst bekeken worden.

Prijs en beschikbaarheid

De ST80 is vanaf september leverbaar in de kleuren zwart, wit, fuchsiaroze en mintblauw. In de VS kost de camera 250 dollar. Een adviesprijs in euro's is nog niet bekend.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie