Samsung bevestigt komst nieuwe dslr in 2009

Redactie 709 0
Samsung komt in de tweede helft van 2009 met een nieuwe spiegelreflexcamera. Het nieuwe model zal een grotere verandering zijn dan de stap van de GX-10 naar de GX-20.

In een interview met What Digital Camera deed Mr. Young-Bae Kim, directeur van Samsung’s dslr-afdeling, een aantal interessante uitspraken. “Waar de GX-20 weinig verschilt met zijn voorganger, zal het nieuwe model veel grotere veranderingen kennen.” Het nieuwe model zal kleiner zijn dan zijn voorgangers. Samsung overweegt te volgen in de HD-video trend, maar zal daarvoor wel het nodige huiswerk moeten doen, zegt Kim. De nieuwe spiegelreflex zal net als de GX-10 en GX-20 in samenwerking met Pentax gemaakt worden.

Geen full-frame
De geruchten dat Samsung werkt aan een full-frame sensor worden door de directeur ontkracht. “Ik denk dat we voorlopig blijven vasthouden aan het APS-C formaat, om dit nog verder te ontwikkelen. Wij denken dat ook in dit formaat nog veel ruimte is voor verbetering.”

Eerder werd al bekend dat Samsung werkt aan een compacte camera met APS-C sensor en verwisselbare objectieven. Deze camera zal de concurrentie aan moeten gaan met het Micro Four-Thirds systeem. Op de vraag of de camera er uit zal zien als een dslr (zoals de Panasonic G1) of meer de ‘meetzoekerstijl’, zoals het prototype wat Olympus toonde op de Photokina, antwoordt Kim: “we kijken met interesse naar de reacties van consumenten op deze twee producten.” Samsung’s compacte camera zou in 2010 op de markt moeten komen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie