Samsung 30mm f/2.0 voor NX-systeem duikt op

Julian 1032 0
Op internet zijn foto’s verschenen van een 30mm f/2.0 pancake objectief voor de kleine Samsung NX-camera met grote beeldsensor. Ook is er een testfoto opgedoken, gemaakt met de camera en het objectief.

Foto´s van het objectief zijn te zien op pentaxforums.com en slrclub.com. Samsung toonde eerder al prototypes van de NX met een plat objectief, maar specificaties waren niet bekend. Het blijkt om een 30mm objectief te gaan met lichtsterkte van f/2.0. In combinatie met 14.6-megapixel aps-c-sensor van de Samsung NX10 levert dat een brandpunt op van 45mm in fullframe-equivalent.Ook zijn er meer afbeeldingen van de NX10 camera te zien. Gebruiker RedFox  van Pentaxforums.com zegt de foto´s ontvangen te hebben van een anonieme bron. Deze wist ook meer te vertellen over de specificaties, zo zou de autofocus van Samsung´s NX camera ongeveer even snel moeten zijn als de Panasonic GH1 en beschikt de camera over een AMOLED-display.

Op een Koreaanse site is ook een foto gemaakt met de NX10 en het 30mm objectief opgedoken. Het gaat echter wel om een verkleind bestand, het originele formaat is niet beschikbaar.Samsung kondigde eerder aan de NX10 begin 2010 op de markt te brengen. Waarschijnlijk volgt de officiële introductie op de Consumer Electronic Show (CES), die begin januari 2010 plaatsvindt.