Samenwerking Nederlands Fotomuseum en HP

Redactie 571 0
Het Nederlands Fotomuseum (Rotterdam) en HP Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar getekend. HP levert een (grootformaat) printing omgeving voor archivering, productie en een digitale printshop.

"Het Nederlands Fotomuseum is verheugd omdat HP met zijn kennis en apparatuur het museum helpt een grote stap te maken in het digitale printtijdperk. De bezoeker profiteert daarvan vanaf half september in onze printshop waar tegen een betaalbare prijs een afdruk te koop is van een foto uit de museumcollectie," aldus Ruud Visschedijk, directeur Nederlands Fotomuseum. Het Fotomuseum is het eerste museum in Nederland dat zijn bezoekers deze mogelijkheid biedt.

Het museum wordt uitgerust met diverse grootformaat printers, zoals de HP Designjet Z3100 en HP Photosmart B9180. Andere musea waar HP mee samenwerkt om kunst toegankelijker te maken voor het publiek zijn ondermeer de National Gallery in Londen, het Museu Nacional d'Art de Catalunya in Barcelona en het Kunsthistorisches Museum in Wenen.“

Het Nederlands Fotomuseum beheert ruim 130 archieven van Nederlands fotografen (ruim 3 miljoen negatieven) en heeft hiermee een rijk overzicht van 100 jaar Nederlandse fotografiegeschiedenis en geschiedenis in huis. De collectie bevat grote namen als Ed van der Elsken, Cas Oorthuys, Aart Klein en Frits Rotgans.

HP Designjet Z3100

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie