Samenwerking Fotomuseum en HEMA bijna van start

sanne 2274 0
Altijd al een bekende plaat boven de eettafel hebben willen hangen? Vanaf 10 oktober kun je kiezen uit vijftig foto's, afkomstig uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum. De samenwerking tussen het museum en HEMA gaat namelijk bijna van start.

Al eerder kondigden we aan dat het Nederlands Fotomuseum een samenwerking aan zou gaan met HEMA. Hoewel deze samenwerking voor september gepland stond, gaat het volgende maand dan echt van start. Vanaf 10 oktober kun je uit een selectie van vijftig beelden, je favoriet op canvas laten drukken. De selectie bevat onder andere werk van Dirk de Herder, Dolf Kruger, Cas Oorthuys en Frits J. Rotgans.

De fotocollectie van het museum was al op verschillende manieren zichtbaar gemaakt. Zo bestaat er onder meer een online beeldbank en de (vaste) tentoonstelling De Donkere Kamer. 'Nu kunnen we ook een selectie foto’s uit de collectie aanbieden op canvas voor een betaalbare prijs', zegt Ruud Visschedijk, directeur van het Nederlands Fotomuseum, over de nieuwe samenwerking. 'Onze wens om onze collectie voor een groot publiek toegankelijk te maken gaat met deze unieke samenwerking in vervulling.'

HEMA als partner is volgens het museum een uitstekende keuze vanwege de kwaliteit die de keten te bieden heeft en het miljoenenpubliek dat het kan bereiken. Beide merken zouden bovendien een echt Nederlands karakter hebben.

De prijzen van de doeken liggen tussen de 35 en 95 euro, afhankelijk van het formaat. Op de website hema.nl/fotomuseum kun je de selectie van vijftig foto's bekijken alsook de toelichting van fotografen en verdere informatie over bestellingen.

Hema Canvas

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne