Sacha de Boer opent World Press Photo-tentoonstelling

Redactie 1004 0
Sacha de Boer opende 11 augustus de World Press Photo-tentoonstelling in de Grote Kerk van Naarden. Ze gaf het startsein met het maken van een foto van het publiek.

De Boer hoopt dat vrouwen snel prijzen in de wacht slepen. "De winnaars zijn altijd mannen, terwijl dertig procent van de persfotografen vrouw is. Meiden, dat kan anders!"

De World Press Photo is in 1954 in het leven geroepen en is een Nederlands initiatief. Bijna honderdduizend foto's werden beoordeeld. De stichting die over de prijs gaat, denkt na over de introductie van een publieksprijs en de vorming van een kennis- en debatcentrum. Volgend jaar komt er een gespecialiseerde jury om de enorme hoeveelheid aan inzendingen beter aan te kunnen.

Vijftien lezers van De Gooi- en Eemlander kregen na afloop een exclusieve rondleiding van Carlos F. Gutiérrez, de Chileense winnaar in de categorie Natuur. Hij fotografeerde een hels vuurwerk boven de vulkaan Chaitén in Patagonië, Chili.

Deze tentoonstelling loopt tot 7 september in de Grote Kerk, Marktstraat Naarden. De tijden zijn dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur, zondag en maandag 13.30 tot 16.30 uur. De toegang is 3 euro, kinderen komen gratis binnen.


Sacha de Boer (42) is redacteur en presentator van het NOS Journaal. Tijdens haar studie Communcatiewetenschappen startte ze haar loopbaan als redacteur/verslaggever bij de Amsterdamse televisiezender AT5. Via Radio 10, opnieuw AT5 en RTL belandde
ze uiteitendelijk bij haar huidige werkgever. In haar vrije tijd is ze actief bezig met fotografie. Ze fotografeert met name mensen en heeft al diverse bekende Nederlanders op de gevoelige plaat gezet. Een deel van haar werk is te bewonderen op www.sachadeboer.com.

In editie 1.2008 had DIGIFOTO Pro Magazine een interview met Sascha de Boer. Helaas is deze niet meer na te bestellen, deze is uitverkocht. Dus wees er voortaan snel bij, voor je het weet is hij uitverkocht!

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie