’s Werelds populairste fotospots in kaart gebracht

Julian 1606 0
Onderzoekers van de Cornell Universiteit in de VS hebben met behulp van 35 miljoen foto's op Flickr de populairste fotospots in kaart gebracht. De Eiffeltoren blijkt het meest gefotografeerde onderwerp ter wereld.

Het viertal dat Computer Science studeert, maakte voor het project gebruik van 35 miljoen foto’s op Flickr, die met behulp van geotags voorzien zijn van locatiecoördinaten. Het onderzoek maakt gebruik van zowel deze gps-gegevens als de door de gebruikers ingevoerde tekst-tags. In combinatie met wetenschappelijke methodes en formules bepaalden de onderzoekers zo het onderwerp van de foto, zonder er daadwerkelijk naar te kijken.

Het resultaat is een wereldkaart met daarop de meest gefotografeerde plaatsen. New York voert de lijst aan als meest gefotografeerde stad. Amsterdam weet een tiende plaats te behalen, met de Dam als populairste onderwerp binnen de stad. De meest gefotografeerde ‘hot spot’ ter wereld is de Eiffeltoren in Parijs. Alle details van het onderzoek zijn te vinden in een tien pagina’s tellend pdf-bestand.