Wees objectieven-dieven te slim af!

Rutger Geerling gaat de strijd aan tegen objectieven-dieven

Fabienne Keijzer 989 0
Fotograaf Rutger Geerling, ook wel bekend als Rudgr, is naast het fotograferen bezig geweest met het ontwerpen van een handige gadget waar veel fotografen in geïnteresseerd zullen zijn. Om het objectieven-dieven lastiger te maken heeft hij een slot voor op je camera bedacht, de Marks Lens Safe.

Rutger Geerling gaat de strijd aan tegen objectieven-dieven

Er zijn mensen die niet van andermans spullen kunnen afblijven. Ook in de wereld van de fotografie wordt er veel gejat. Logisch, want fotoapparatuur is ontzettend waardevol. Rutger Geerling, die al ruim twintig jaar actief is als fotograaf in de dance scene, is helemaal klaar met objectieven-dieven en besloot daarom zelf naar een oplossing te zoeken. Samen met ontwerper Mark kwam hij tot een opzetstuk voor je body waardoor het een stuk lastiger is om een objectief los te maken. De ring wordt rond de lens mount van je camera geplaatst en de uitstekende delen vallen simpelweg over de objectief-ontgrendelingsknop heen.
Rutger Geerling Marks Lens Safe

In deze video legt Rutger uit hoe het precies werkt:

 

 

Download de ontwerpen en laat ze 3D-printen

Rutger heeft de ontwerpen voor de Marks Lens Safe op Google Drive gezet  zodat iedereen ze kan downloaden en kan laten printen door een 3D-printer. Volgens Rutger kost het minder dan één dollar aan materiaal. Er staan ontwerpen op voor de Canon EOS 1DX en 1DX Mark II en de EOS 5D Mark II en 5D Mark IV. Een handige 3D-ontwerper zou de designs met gemak kunnen omvormen en ze voor een andere soort camera maken. Je kunt de ontwerpen hier downloaden. 

Lees ook: Je fotoapparatuur ordenen met GearEye

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne