Russen nemen Nikon's mee de ruimte in

Redactie 1160 0
Nikon kondigt aan dat een aantal van hun camera's gebruikt gaat worden in het Russische deel van het Internationale ruimtestation ISS. Op 16 juni schiet een Sojoezraket de apparatuur, bestaande uit D3s en D3x-camera's en diverse objectieven, de ruimte in.

Volgens Nikon krijgen de ruimtereizigers precies dezelfde camera's en objectieven mee als de consument en is er niets aan gemodificeerd. In totaal gaat het om een Nikon D3s, twee D3x'en en vier Nikkor AF-S 400mm f/2.8G ED objectieven. Ook zijn er softwarepakketten en verschillende accessoires verstuurd naar de S.P. Korolev Rocket and Space Corporation Energia, de beheerder van het ISS-programma voor de Russian Federal Space Agency. De apparatuur zal op 16 juni gelanceerd worden vanaf de Baikonur Cosmodrome.

De nieuwe apparatuur zal gebruikt worden naast de al aanwezige Nikon camera's, waaronder een analoge Nikon F5 en de digitale D2x, D200 en D3x-camera's die al aan boord zijn. Ook NASA maakt gebruik van Nikon-apparatuur. Eind 2009 bestelde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie elf D3s'en en zeven AF-S Nikkor 14-24mm f/2.8G ED objectieven.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie