Rusland waarschuwt voor levensgevaarlijke selfies

Rusland waarschuwt voor levensgevaarlijke selfies

Julian 1686 0
Selfies maken is levensgevaarlijk. In Rusland zijn er dit jaar al tien doden gevallen en honderd mensen gewond geraakt. Daarom is het Russische ministerie van binnenlandse zaken gestart met een campagne om mensen bewust te maken van de gevaren.

Op de website van het Russische ministerie van binnenlandse zaken is een 'Safety Selfie'-pagina verschenen, waarop wordt gewaarschuwd voor het levensgevaarlijke fenomeen. 'Mensen die bezig zijn met het maken van een selfie verliezen hun balans, kijken niet om zich heen en zien het gevaar niet aankomen,' schrijft het ministerie.

Om selfiemakende Russen te behoeden voor tragische ongelukken, heeft het ministerie een memo (download als pdf) gemaakt met waarschuwingen en icoontjes. Hierin worden tips gegeven en een aantal voorbeelden genoemd van fatale selfies. Zo werd een tiener geƫlektrocuteerd op het spoor en schoot een 21-jarige jongen zichzelf per ongeluk door het hoofd tijdens het maken van een spectaculaire selfie. De Russische politie zal de memo op evenementen verspreiden onder het publiek, ook scholieren en studenten krijgen de tips mee.

Hoewel het misschien wat overdreven klinkt, blijken de zorgen van de Russen niet onterecht te zijn. AP schrijft dat er dit jaar op zijn minst tien Russen zijn gestorven tijdens het maken van een selfie en dat er honderd selfiemakers gewond zijn geraakt. Vorige week stierf een Russische vrouw toen ze - tijdens het maken van een selfie - van een brug viel in Moskou.

Safe Selfies in Rusland