Succes voor Langs de Oevers van de Yangtze

Ruben Terlou wint Prijs voor Vernieuwende Fotojournalistiek

Redactie DIGIFO... 687 0
Dit weekend heeft Ruben Terlou de Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek in de wacht gesleept. Terlou heeft deze prijs gekregen voor zijn multimediale project 'Lang de Oevers van de Yangtze', waar Terlou begin vorig jaar hoge ogen mee gooide.

'Langs de Oevers van de Yangtze' is vooral bekend als tv-serie, maar het project bestond ook uit een interactieve website en resulteerde ook in een tentoonstelling van de foto's die hij tijdens de reis langs de rivier maakte. Voor het project volgde Terlou de Chinese rivier de 'Yangtze'  waar hij het alledaagse leven van een veranderend China vastlegde.Ruben TerlouRuben TerlouRuben TerlouLees ook: Nieuwe update DIGIFOTO Travel Special: Interview Ruben Terlou
Lees ook: Cigdem Yuksel wint Zilveren Camera

Prijs voor Vernieuwende Fotojournalistiek

De Prijs voor Vernieuwende Fotojournalistiek is een felbegeerde prijs die jaarlijks wordt uitgereikt als onderdeel van de Canon Zilveren Camera wedstrijd. Deze prijs beloont het fotografieproject dat met inzet van vernieuwende vormen en technieken een verhaal verbeeldt en overbrengt. Eerdere winnaars waren onder andere 'Via PanAm' van Kadir van Lohuizen en 'Refugee Republic' over het dagelijks leven in een vluchtelingenkamp.

Kijk voor meer informatie op de website van de Zilveren Camera.
Voor meer informatie over Ruben Terlou kun je kijken op zijn website.

Alle foto's © Ruben Terlou

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie