Rubberen grip Canon 650D kan verkleuren

Julian 3468 2
Canon maakt bekend dat de rubberen grip van sommige Canon 650D's binnen korte tijd kan verkleuren. Het gaat om toestellen geproduceerd tussen 31 mei en 15 juni 2012. Door het serienummer van je camera in te voeren kun je controleren of je 650D getroffen is.

Volgens de melding, die op moment van schrijven nog niet op de Nederlandse website staat, maar onder andere is te lezen bij Canon Australië, kunnen de rubberen delen op de 650D na een korte periode wit verkleuren.

N,N’-dimethyldithiocarbamaat

De verkleuring wordt veroorzaakt door de substantie 'zinc bis' (N,N’-dimethyldithiocarbamaat). Deze substantie wordt niet gebruikt in het productieproces, maar is het resultaat van een chemische reactie. Hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid kan het verkleuringproces versnellen.

Camera's die geproduceerd zijn tussen 31 mei en 15 juni 2012 zijn getroffen door het probleem. Door het serienummer van je Canon 650D in te voeren op de website van Canon Japan kun je controleren of jouw exemplaar in dat tijdsbestek is gefabriceerd.

Canon 650D wit

Afbeeldingen van verkleurde Canon 650D's hebben we nog niet kunnen vinden. Zie hier onze impressie van de 650D met wit rubber. Wellicht een idee voor een speciale uitvoering?

afbeelding van Semi-nar

Speciale uitvoering? Dan hoop ik wel dat Canon wat slimmer is dan DFPro, en de IR-sensor niet wit verft. :-)

afbeelding van Gideon Buurma

Dat hopen we al jaren dat ze wat slimmer zijn, maar aan de hoeveelheid firmware updates blijkt het tegendeel waar