Lord Snowdon overleden

'Royal Rebel' en fotograaf Lord Snowdon overleden

Fabienne Keijzer 671 0
Fotograaf Anthony Armstrong-Jones, beter bekend als Lord Snowdon, is op 13 januari 2017 overleden. De ‘Royal Rebel’ was van 1960 tot 1978 getrouwd met prinses Margaret en fotografeerde de koninklijke familie, maar ook David Bowie en Twiggy behoren tot zijn portfolio. Hij is 86 jaar geworden.

Fotograaf Lord Snowdon op 86-jarige leeftijd overleden

Anthony Armstrong-Jones sleepte zijn eerste grote foto-opdracht binnen in 1957, toen hij werd gevraagd om de staatsieportretten van de Britse royals Elizabeth en Philip te maken. Vanaf dat moment werd hij opgenomen als fotograaf van de koninklijke familie en maakte onder andere veel foto’s van prinses Diana en haar gezin. Maar naast het werk voor het koninklijk huis stonden ook topmodel Twiggy, J.R. Tolkien, Elizabeth Taylor en David Bowie voor zijn lens.
Lord Snowden en Margaret AP
Margaret en Lord Snowdon © AP

Royal Rebel 

Hij was een vaste gast op societyfeestjes waar hij ook fotografeerde. Daar ontmoette hij ook Margaret, het jongere zusje van Elizabeth, waar hij in 1960 mee trouwde. Het was een bijzonder huwelijk en Lord Snowdon stond al snel bekend als de ‘Royal Rebel’ door zijn flamboyante en flirterige gedrag. In 1978 scheidden de twee na talloze ruzies.
Lord Snowdon overleed op vrijdag 13 januari 2017 op 86-jarige leeftijd. De Daily Mail Online heeft een artikel gewijd aan zijn fotografische nalatenschap waar je onder andere de vele foto’s van de koninklijke familie kunt zien.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne