Rough City Rotterdam tentoonstelling

Rough City Rotterdam tentoonstelling

Nadja Geskus 1480 0
In het kader van Rotterdam viert de stad! exposeert fotograaf Marcel Kollen zijn werk 'Rough City' op de Meent en Rodezand bij het Timmerhuis. Zijn kijk op Rotterdam wordt op grote foto's afgebeeld en midden in het centrum van 12 mei tot 26 juni gepresenteerd.

Altijd paraat

Marcel Kollen is gefascineerd door de ruwe randjes van Rotterdam en met name door de inwoners. Hij heeft daarom zijn camera altijd bij zich, want in elk moment kan een mooie opname verstopt zitten. Hij spot een traditioneel draaiorgel met een collectant die zo’n draaiorgel zeker niet in zijn culturele bagage heeft zitten. Tegelijkertijd wordt een laadbak uitnodigend uitgelegd voor een dame in rolstoel. Zijn oog voor dit soort situaties kenmerkt het werk van Kollen: in zijn foto´s ontdek je dat Rotterdam inderdaad een Rough City is met kosmopolitische mensen in grootstedelijke situaties.

Kollen is een Rotterdamse fotograaf die graag het dagelijks leven vastlegt. Rotterdam voelt als thuis, na zijn lange reizen. Rotterdammers hebben volgens Kollen een positieve vibe.

Rough City Rotterdam

De buitenexpositie wordt donderdag 12 mei geopend om 19:00 uur. Paul van de Laar, directeur van Museum Rotterdam, zal deze opening houden, met voordracht van dichter Daniël Dee en een optreden van Niek Hilkmann. Alle aanwezigen krijgen een catalogus uitgedeeld.

Bij de expositie hoort ook een boek, dat te koop is bij Museum Rotterdam voor €6,-. Hierin staan een groot aantal foto's van Marcel Kollen. In Museum Rotterdam zijn ook straatbeelden te zien uit het stadsarchief Rotterdam van de stad in de jaren ´70, toen de eerste fase van de wederopbouw was afgesloten.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja