Rotor cameraconcept: meer instelwieltjes

Julian 2517 6
Instelwieltjes zijn tegenwoordig een zeldzaam goed op digitale compactcamera's. Niet op het concept van ontwerper Charlie Nghiem. Zijn Rotor-camera heeft weinig knoppen, maar des te meer draaiwieltjes.

De Rotor is voorzien van het bekende PSAM-instelwiel bovenop de camera. Direct daaronder vind je een cilinder met tal van andere wieltjes die de knoppen op hedendaagse camera's moeten vervangen.

Rotor-concept

Door aan één van de wieltjes te draaien verschijnt op het scherm de corresponderen de functie. Volgens de bedenker is het concept niet alleen eenvoudig in gebruik maar ook ergonomisch.

Het is niet waarschijnlijk dat je de Rotor binnenkort tegenkomt in de winkels. De camera is momenteel niets meer dan een concept.

Rotor-concept

afbeelding van Wouter

Dit ziet er toch wel zeel slim uit. Voor compacte systeem camera's zou dit een welkome aanvulling zijn. Die zijn kleiner dan DSRL's maar willen wel een beetje dezelfde mogelijkheden bieden. Ben benieuwd of dit opgepakt gaat worden door een camera maker.

afbeelding van Niels van de Ven

Omdat er op deze manier minder knoppen op de camera zitten kan het scherm ook weer een stukje groter, of eventueel een viewfinder waar eerst niet altijd ruimte voor was. Slim ontwerp.

afbeelding van Stephan

Mooi ontwerp rn erg pratisch in gebruik, echter denk ik dat dit bij een concept blijft. Zoon soort knop zal de productie kosten aanzienlijk doen stijgen.

afbeelding van Dennis K.

ziet er wel zeer slim uit voor de compacte systeemcamera. ik heb nu een pannasonic GH2 en deze geeft echter ook genoeg wieltjes etc. zo zit er onder het PSAM-instelwiel ook een soort "schuivertje" dat je kan instellen is 1-shot, burst, timer,... hierdoor vind ik dit voor de meer gevorderde systeemcamera's en dslr's niet echt een goede oplossing..

afbeelding van Arigo

Lijkt me onpraktisch. Kijk eens naar een Ricoh GRD. Alle belangrijke functies met één hand te veranderen zonder de camera te laten vallen :)

afbeelding van Anonymous

Geen instel wieltjes meer? Dit zijn toch een en al wieltjes? Daarnaast zie ik ook niet hoe je hiermee 'ruimte' bespaart. Neemt eigenlijk meer ruimte in beslag zo dan je normaal ziet.. Denk ook dat het maar bij een concept blijft.