Rosie Hardy - Surrealistische fotografie

Redactie 1933 0
In de rubriek Exposure laten we fotografen aan het woord over hun beste werk. Rosie Hardy uit Buxton, Engeland, vertelt over haar surrealistische (zelf)portretten en haar toekomstdromen.

Waar staat ISO voor en wat betekent sluitertijd? Dat zijn vragen waar de 18-jarige Rosie Hardy geen antwoord op weet. Het interesseert haar ook weinig. Rosie gebruikt haar camera op creatieve en onconventiële wijze om beelden te creëren met een zweem van surrealisme en fantasie. Rosie: “Ik hou ervan om dingen volledig uit hun verband te trekken en vervolgens door elkaar te husselen. Mijn favoriete kunstenaars Tim Walker en Robert en Shana Parkeharreison motiveerden mij om een nieuw gebied van surrealisme en creativiteit te verkennen.”

Rosie trok voor het eerst een camera uit de kast om een foto te maken voor het internationale vriendennetwerk MySpace. Vanaf toen ging het snel. Zo vertelt zij: “Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in het maken van foto’s die echt iets over de wereld zeggen en die niet alleen bestaan om mooi te zijn. Door het werk van de Britse graffitikunstenaar Banksky werd ik geïnspireerd om meer politiek getinte boodschappen uit te dragen met mijn fotografie. Mijn eerste poging om af te wijken van de standaard.”

Toekomstdromen
Rosie is niet alleen fotografe, maar ook een wereldverbeteraar in de dop: "Hopelijk ben ik op een dag in staat om de wereld te veranderen. Een flink grote droom, maar je kan in ieder geval een poging wagen. Ik zou graag op een set werken, misschien een modeshoot willen doen. Het liefst zou ik mijn werk ergens in een galerie willen exposeren. Ik hou ervan als iemand naar mijn foto kijkt en denkt: “Zo heb ik er nog nooit over nagedacht” of dat ik mensen kan inspireren met mijn werk, zoals zoveel mensen mij hebben geïnspireerd om anders te denken. In de toekomst hoop ik een fotografiestudie te doe aan een universiteit. Ik heb mij nooit aangemeld voor een fotografiewedstrijd. Ik wil mijn fotografie eerst nog verbeteren. Er zijn zoveel getalenteerde mensen."Anomaly


I can almost feel you there


The mysterie of the Princess's Brusies


What do you see


Freedom

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie