RosaBag: cameratas voor vrouwen

Redactie 2995 0
Een handtas is een belangrijke accessoire voor een vrouw. Fotografe Margriet Mudde vond cameratassen doorgaans niet heel modieus en nam ze liever niet mee naar een feestje. Daarom ontwierp ze RosaBag: een cameratas voor vrouwen.

De nieuwe cameratas is ontworpen voor en door vrouwelijke fotografen. De tas heeft een traditionele indeling met verplaatsbare tussenschotten. Je kunt er een camera, twee objectieven en een flitser in kwijt. Ook aan de gewoonte van vrouwen om een verzameling spulletjes in hun tas te bewaren, is tegemoetgekomen. De tas heeft namelijk een apart vak, met rits, waar je van alles in kwijt kunt.

Altijd en overal

Margriet Mudde, het brein achter RosaBag, wil het  vrouwelijke fotografen met de tas makkelijk maken. Haar idee is dat je nu niet meerdere tassen hoeft te gebruiken en je overal op onopvallende manier je camera mee kunt nemen. Hoewel we de tas nog niet van dichtbij hebben kunnen bekijken, doen de foto’s op de website vermoeden dat de tassen inderdaad de uitstraling van een vrouwentas hebben.

Modieus?

Hoe modern en modieus de tassen uiteindelijk zijn is te betwisten. Mudde probeert wel in te spelen op verschil in smaak. De tas, die heel toepasselijk een vrouwennaam draagt,  is verkrijgbaar in drie kleuren: Donna in zwart, Sophia in rood en vanaf voorjaar 2011 Olivia in limoengroen. Je kunt de tas aan twee lange hengsels dragen of aan een schouderriem.

Detail

Leuk detail is dat de tassen gemaakt worden op een sociale werkplaats in Limburg. De tassen zijn verkrijgbaar voor 97 euro.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie