Romina Ressia: portretfotos met verborgen gezichten

Romina Ressia: portretfotos met verborgen gezichten

Senta Bemelman 1604 0
In de serie van fotograaf Romina Ressia draait het om mysterie en verborgen gezichten. Het fotoproject draagt de toepasselijke naam ‘What do you hide?’

Verborgen

In deze fotoserie is de keuze voor het verbergen van belangrijke elementen, zoals het gezicht, erg interessant. Bij portretfotografie draait het namelijk om persoonlijkheid, waardoor het gezicht vaak een belangrijke rol speelt. Ondanks dat je geen gezichtsuitdrukking ziet, zijn de portretten alles behalve saai. Het is inddrukwekkend hoe Romina door middel van de accessoires, kleding en algehele setting dit concept tot leven brengt. Zij speelt met patronen en kleuren, het enige herkenbare dat steeds terugkomt is de vorm van het menselijk gestalte.

Bekijk enkele foto’s hieronder en lees meer over de fotoserie op Fubiz. Meer werk staat op haar website.

 

Romania Ressia

Als portretfotograaf houdt Ressia zich niet graag aan de regels. Haar mooie portretten tonen veel karakter door hun imperfecties. De modellen wijken af van standaard poses.  De meesten dragen opvallende accessoires of doen onverwachte dingen. Als spaghettivlekken op een kraakhelder shirt, verrast het werk van de fotograaf in de wereld van perfectionisme.

Foto's: Romina Ressia

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta