Rollei zet 3D-producten op de markt

Redactie 777 0
Rollei stort zich op de 3D-techniek met de introductie van zowel een 3D-camera als een 3D-fotolijst. De Rollei Powerflex 3D en de Designline 3D vormen de voorhoede van producten met 3D-techniek voor het Duitse merk.

De Rollei Powerflex 3D is een 5-megapixel compact met simpelweg twee lenzen voor 3D-fotografie. Het 2,8-inch grootte scherm (resolutie 640x480) achterop maakt gebruik van de Parallax Barrier-technologie, waardoor deze de foto's in 3D weer kan geven zonder dat de gebruiker een speciale bril nodig heeft. De maximale resolutie van de 3D-beelden is 2592x1944, terwijl video's in hd-kwaliteit (1280x720) met dertig beelden per seconden vastgelegd kunnen worden.

Natuurlijk is het ook mogelijk om gewone 2D-foto's te schieten met de Rollei Powerflex 3D. De camera is vanaf januari verkrijgbaar voor een adviesprijs van 299,95 euro.


Designline

Het resultaat uit de Powerflex 3D kan vervolgens bekeken worden op de Rollei Designline 3D. Deze 7-inch digitale fotolijst wordt geleverd in een bundel met 'Blaze Video Magic 3.0', welke 2D-beelden omzet in 3D, maar dat is bij gebruik met de Powerflex natuurlijk niet nodig. Mocht je van al die techniek geen gebruik willen maken, dan kan de Designline ook dienen als een standaard fotolijst met een resolutie van 800x480. Verder beschikt de lijst over geïntegreerde stereo speakers en kan deze ook gebruikt worden als e-book. Eveneens verkrijgbaar vanaf januari zal ook deze voor 299,95 euro over de toonbank gaan.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie