Roger Cicala: 'stofprobleem opgelost in Nikon D610'

Julian 3123 0
Roger Cicala van LensRentals.com heeft een groot aantal exemplaren van de nieuwe Nikon D610 onder de loep genomen. Eerder kaartte hij het stofprobleem aan waar de Nikon D600 mee te kampen heeft. Zoals verwacht heeft Nikon dat met de D610 opgelost, is de conclusie van Cicala.

De introductie van de Nikon D610 was opvallend. Het toestel verschilt erg weinig van zijn voorganger en bovendien is de D600 die uit september 2012 stamt, nog veel te 'jong' om opgevolgd te worden.

Feitelijk is de Nikon D610 een D600 met een nieuw sluitermechanisme. De snelheid werd opgevoerd van 5,5 naar 6 beelden per seconde en een nieuwe 'stille' burstmodus laat de camera met 3 bps fotograferen met minder geluid.

Hoewel Nikon het zelf niet zegt, moet het nieuwe sluitermechanisme in de D610 vermoedelijk een einde maken aan de stofproblemen waar de D600 mee te kampen heeft. Roger Cicala van LensRentals.com ontdekte dat op de sensoren van de vele D600-camera's die het bedrijf te huur aanbiedt een bovenmatige hoeveelheid stof te vinden is.

LensRentals heeft inmiddels twintig nieuwe Nikon D610's in haar assortiment opgenomen, Roger Cicala onderwierp deze opnieuw aan een uitgebreide test. Hij concludeert dat het nieuwe sluitermechanisme inderdaad een oplossing biedt voor het stofprobleem.

Nikon D600

Nikon kwam eerder met een officiƫle reactie op de stofproblemen. Gebruikers van de Nikon D600 die last ondervinden van overmatige stofdeeltjes op de sensor kunnen contact opnemen met het servicecenter. Nikon onderzoekt de camera en voert indien nodig een reparatie uit.