Amerikaanse fotograaf overleden in zijn slaap

Rodney Smith overleden

Redactie DIGIFO... 824 0
Afgelopen maandag is de Amerikaanse mode- en portretfotograaf Rodney Smith onverwachts in zijn slaap overleden. Smith was al sinds 1983 actief als professionele fotograaf en was vooral bekend om zijn zwart-witfoto's met een humoristische twist.

Na zijn studie Engels, reisde Smith in 1976 100 dagen naar Jerusalem om de mensen van deze heilige stad te fotograferen. Hij kwam terug met 88 volgeschoten rolletjes en de foto's die hieruit kwamen werden later gepubliceerd zijn eerste fotoboek genaamd 'In the Land of the Light: Israel, a Portrait of Its People'. In de jaren die volgde bracht hij nog drie  fotoboeken uit en won hij meerdere presitieuze prijzen zoals de eerste prijs in de International Photography Awards wedstrijd.Rodney Smith Rodney Smith Rodney Smith Rodney Smith Rodney Smith Rodney Smith Lees ook: Theo Bosboom wint prijs bij International Photography Awards

Haat/liefdeverhouding met fotografie

Smith had een haat/liefdeverhouding met fotografie. Hij was een perfectionist en kon er niet goed tegen als een foto niet werd zoals hij in zijn hoofd had. Ondanks zijn lange carrière als fotograaf is hij dit nooit bij hem veranderd. Smith was een analoge fotograaf in hart en nieren en maakte nog steeds al zijn foto's op zijn analoge Hasselblad. 

Rodney Smith is 68 jaar geworden.

Kijk voor meer werk van Smith op zijn website en Instagrampagina.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie