RNI Films - Analoge filter-app simuleert echte film

Julian 2410 0
Really Nice Images heeft een iOS-app uitgebracht, waarmee je foto's van een analoog filtereffect kunt voorzien. Volgens de makers zijn de effecten gebaseerd op echte analoge film. De gratis app bevat een aantal filters, meer 'films' kunnen in-app aangeschaft worden.

Er zijn tal van filterapps beschikbaar voor de iPhone, maar Really Nice Images wil RNI Films onderscheidend maken met filters die geabseerd zijn op echte analoge film. Het bedrijf maakte eerder al presets voor Lightroom en Adobe Camera Raw.

Nu is er ook een iPhone-app met analoge filtereffecten. Je hebt keuze uit diverse negatieven enĀ  diafilms, in kleur en zwart-wit. De makers beloven een realistische benadering van diverse populaire analoge films van Agfa, Kodak, Fuji en Ilford.

Naast het toevoegen van filters zijn er ook bewerkingsopties beschikbaar waarmee je het contrast, helderheid, hooglichten, warmte, clarity en een aantal andere eigenschappen kunt aanpassen. De gratis app bevat een aantal filters, extra film-effecten moeten met een in-app-aankoop aangeschaft worden.

RNI Films is momenteel alleen beschikbaar voor Apple iOS. De app werkt op iPhone's en iPad's met iOS 8.1 of nieuwer en is geoptimaliseerd voor de iPhone 5, 6 en 6 Plus.

RNI Films - app