Rineke Dijkstra krijgt eredoctoraat

Redactie 1616 0
Fotograaf Rineke Dijkstra is benoemd tot eredoctor aan het Royal College of Art in Londen. Dit doctoraat wordt toegekend aan mensen die op internationaal niveau een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de kunst en cultuur.

De Nederlandse Rineke Dijkstra is bekroond voor haar prijswinnende foto's die in diverse internationale exposities werden tentoongesteld. Dijkstra staat het meest bekend om haar serie strandportretten waarin ze de complexiteit van pubers heeft vastgelegd. Met deze serie brak Dijkstra internationaal door.

Exposities

Het werk van Dijkstra is in meerdere exposities tentoongesteld. Zo was haar werk in 1997 en 2001 te zien op de Venice Biennale en in 1998 op Bienal de Sao Paulo. Ook waren haar foto's te zien op Turin's Biennale Internationale di Fotografia in 1999 en in 2003 bij de International Center for Photography's Triennial of Photographu an Video in New York.

Nederland

Nederlanders doen het goed in de internationale kunstwereld. Naast Dijkstra werden er drie andere kunstenaars uitgeroepen tot eredoctor, een daarvan was de Nederlandse ontwerper Jan van Toorn.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie