Rijksdienst lanceert nieuwe beeldbank

Redactie 986 0
Nederland is een beeldbank rijker. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft een online database gelanceerd waarin meer dan een half miljoen foto’s zijn opgenomen. De bank is toegankelijk voor iedereen en zal de komende tijd nog groeien.

In de beeldbank vind je foto’s die de afgelopen zestig jaar zijn gemaakt. Het betreft vooral beelden van gebouwde monumenten, archeologie en landschap. De Rijksdienst geeft aan in de toekomst te willen groeien en ook foto’s van roerend erfgoed te willen ontsluiten.

Rechten

De aangeboden beelden zijn voor iedereen toegankelijk en bij niet-commercieel gebruik rechtenvrij. Ze worden tegen een vergoeding aangeboden in standaardformaten zoals 10 x 15,  in posterformaten (A0) en op Canvas.

Uit de archieven

Carla Schulte, Hoofd Archieven, Bibliotheek en Collecties Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is blij met de lancering: ‘De beeldbank maakt erfgoedfoto’s, die normaal in archieven zouden zitten of op z’n best in de computer van een fotograaf, nu op een gebruiksvriendelijke manier toegankelijk. Dat past goed in de rol die wij als rijksdienst willen spelen.’


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie