Ricoh verbetert GXR en GR Digital III

Julian 830 0
Ricoh komt met firmware-updates voor het GXR-systeem en de GR Digital III die nieuwe functionaliteit toevoegen. De GXR krijgt effecten in de camera en beide camera's krijgen een AF-trackingmodus.

Het is de derde keer dat de GXR een firmware-update krijgt die nieuwe mogelijkheden brengt. Voor de GR Digital III is het de vierde functietoevoegende update. Beide camera's werden in 2009 op de markt gebracht.

Verbeteringen Ricoh GXR

De nieuwe firmwareversie voor het GXR-systeem voegt een aantal verbeteringen toe aan alle cameramodules. Zo krijg je een nieuwe Scene-modus, waarin je keuze hebt uit effecten als Soft Focus, Cross Process, Toy Camera, Miniaturize en High Contrast Monochrome.

Ook komt er een Target Follow Function, waarbij je focust op een onderwerp en de camera deze vervolgens blijft volgen en daarbij de belichting en scherpstelling automatisch aanpast. Met de Magnified playback-function kun je dit ingezoomd op het onderwerp doen.

Daarnaast is er een vernieuwing specifiek voor de GR Lens A12 28mm en GR Lens A12 50mm modules. Hierbij kun je voortaan belichtingscompensatie of witbalans toewijzen aan de zoomknop op de camera.


Ricoh GR Digital III

Ook de GR Digital III krijgt de Target Follow-functie, maar de compact kan alleen de scherpstelling bijhouden. Je kunt de functie toewijzen aan de Fn-knoppen. Ook krijg je meer mogelijkheden om de ADJ.-knop te gebruiken om iso-waarde of beeldkwaliteit te veranderen bij het schieten in de Scene-modus en kun je nauwkeuriger een handmatige witbalans bepalen door een kleiner gebied te selecteren. 

28 maart

De updates voor de Ricoh GXR en GR Digital III zijn vanaf 28 maart gratis te downloaden.