Ricoh R10, kleine upgrade ten opzichte van zijn voorganger

Redactie 453 0
Ricoh introduceert een nieuwe versie van haar compacte 7.1x zoomcamera. Ondanks dat een serienummer wordt overgeslagen (van R6, R7 en R8 nu naar R10) zijn de verschillen op het eerste gezicht klein.

Een half jaar na de introductie van de R8 heeft Ricoh alweer een opvolger klaar staan. Al lijkt de R10 niet veel verschillen met zijn voorganger. De 10-megapixel ccd-sensor, Smooth Image Engine III beeldprocessor en 28-200mm zoom met beeldstabilisatie zijn exact gelijk gebleven. Fysieke wijzigingen vind je aan het lcd-scherm, wat iets is gegroeid, naar 3.0-inch, en dezelfde HVGA (480x320 pixels) resolutie heeft als zijn 2.7-inch voorganger. Ook de grip van de camera is iets gewijzigd en een nieuwe functieknop is toegevoegd. Andere nieuwigheden zijn de elektronische waterpas en de mogelijkheid om de flitssterkte in te stellen.

Op de website van Ricoh zijn al een aantal voorbeeldfoto's te vinden geschoten met de nieuwe R10.

In het Japanse persbericht laat Ricoh weten dat er per maand 50.000 R10's uit de fabriek zullen rollen. Wat de camera gaat kosten en of hij ook in Nederland beschikbaar komt is nog niet bekend.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie