Ricoh presenteert GR Digital III - compactcamera met lichtsterk objectief

Raymond 993 0
Ricoh heeft vandaag de opvolger van de GR Digital II gepresenteerd. De GR Digital III beschikt over een 28mm f/1.9 objectief, vernieuwde 10-megapixel ccd-sensor en een nieuwe GR III Engine-beeldprocessor.

Het objectief van de GR Digital III is met f/1.9 lichtsterker dan zijn voorganger, die over een diafragma-opening van f/2.4 beschikt. De brandpuntsafstand is met 28mm (35mm-equivalent) gelijk gebleven.

Volgens de fabrikant presteert de camera in donkere lichtsituaties een stuk beter dan zijn voorganger. Dat is niet alleen te danken aan de lichtsterkere lens, maar ook aan de verbeterde beeldprocessor. Deze heeft een nieuw ruisreductiesysteem, wat ruis sterk moet verminderen. Ook de 10 megapixel ccd-sensor is gevoeliger dan die van zijn voorganger en werkt het AF-systeem volgens de fabrikant beter in donkere omstandigheden.

Het buffergeheugen is volgens Ricoh groot genoeg om vijf foto's achter elkaar in RAW te schieten.

Daarnaast beschikt de GR Digital III over een 3-inch LCD-beeldscherm, met 920.000 pixels waar de voorganger het nog met 2,7 inch en 230.000 beeldpunten moest doen. Ook heeft de camera een sluitertijdvoorkeurstand als aanvulling op de diafragmavoorkeurstand. Ook heb je meer controle over de kleurtemperatuur en saturatie van JPG-bestanden.

De minimale scherpstelafstand van de GR Digital III is 1 cm, wat het geschikt maakt voor macrofotografie. Verder kan de camera twee opnames combineren tot één foto met een hoger dynamisch bereik.

Het is nog niet bekend wanneer en tegen welke adviesprijs de camera in Nederland verkrijgbaar. Meer informatie over de Ricoh GR Digital III vind je op de website van de fabrikant.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond